Kom in Contact - OptiProfs

Vindbaarheid en Conversies optimaliseren – twee vliegen in één klap

Als we het hebben over de ‘wat uitgebreidere’ websites / webshops, is het onderhand wel bekend dat, het optimaliseren van de organische vindbaarheid in zoekmachines (SEO) en het optimaliseren van de conversie ratios, veel tijd en energie kost. Het testen van diverse teksten om zo de conversie te verbeteren, maar ook te werken aan unieke en kwalitatieve content, interne links et cetera kost gewoon relatief veel tijd.

Kwalitatieve content verbeterd vindbaarheid en conversie ratio

Kwalitatieve en relevante content zorgt ervoor dat je betere zoekresultaten behaald aangezien Google het waardeert als de gebruikers van je website vinden wat ze zoeken en tegelijkertijd een positieve ervaring hebben gehad tijdens de sessie. Voor Google is het belangrijk om de populairste zoekmachine ter wereld te blijven en hierbij is de ervaring van bezoekers op de websites die Google aangeeft als relevant, van groot belang. Men moet vinden wat ze zoeken, zonder ‘te veel moeite’ te doen. Daarom is het van belang dat de content op je website  van hoge kwaliteit is. Niet alleen grammaticaal en qua spelling, maar ook gericht op relevantie en compleetheid.
Zorgen voor hoge relevantie doe je door specifiek te zijn in je content. Probeer niet op zoveel mogelijk zoekwoorden gevonden te worden, maar ga eerder de diepte in over een bepaald onderwerp en link eventueel intern door naar een gerelateerde pagina, maar houd de focus en prioriteit op het géén waar de pagina over gaat. Om je te helpen dit wat duidelijker uit te leggen heb ik hieronder een voorbeeld situatie geschetst.

Voorbeeld kwalitatieve content en relevantie

Stel je hebt een online beddenwinkel die zich met name richt op de verkoop van bedden met hoge kwaliteit en alles op maat gemaakt. Je maakt een landingspagina die gericht is op één van je goedlopende productcategorieën ‘boxspring met opbergruimte’. Deze landingspagina bevat een pakkende en duidelijke titel gevolgd door een inleidende alinea die uitlegt wat je vind op deze pagina (een tekst die ook gericht is op het interesseren van je doelgroep). Je verwerkt vervolgens een mooie duidelijke foto in de header van een boxspring met opbergruimte die veel verkocht wordt. Onder deze inleidende tekst, afbeelding en pakkende titel voeg je producten toe die binnen deze categorie passen. Echter verkoop je ook passende nachtkastjes als secondair product en beschrijft dit in je inleidende tekst. Je wil hier niet ‘te veel’ aandacht op vestigen, dus benoemd het feit dat je ze ook aanbied en maakt het woord nachtkastjes een interne link naar de landingspagina met de nachtkastjes die je aanbied.
Het richten op relevante content zorgt ervoor dat bezoekers vinden wat ze zoeken en dat de content in dit geval dan ook kwalitatief en compleet is. Een goede manier om meer kwaliteit aan je website te geven is middels blog-artikelen die informeren over een aantal onderwerpen. In het geval van een beddenwinkel zou je kunnen bloggen over de verschillen tussen de soorten matrassen, materialen en bijvoorbeeld waarom een bepaald matras beter is voor mensen die veel sporten et cetera. Als je deze artikelen laat verschijnen in widgets die per categorie zijn aangepast, zorg je voor nog meer relevante en kwalitatieve content. Je website bezoekers kunnen precies vinden wat ze zoeken en als ze extra informatie zoeken bied je dit ook aan. De kans dat een bezoeker tot conversie over gaat bij een website die volledige en relevante content biedt, is groter dan een pagina waar simpelweg producten met prijzen staan vermeldt.

Gebruiksvriendelijkheid voor alle apparaten voor hogere conversie ratio

Naast kwalitatieve content, moet de landingspagina voorzien zijn van een pakkende stijl die aansluit bij je bedrijf, maar ook zeer duidelijk en gemakkelijk te navigeren zijn. Duidelijke call-to-actions (CTA) zijn van groot belang. Let er bijvoorbeeld op dat de knoppen groot genoeg zijn om op mobile apparaten makkelijk aangeklikt te worden. Zorg dat er prioriteit aan de juiste content gegeven wordt en dat de snelheid optimaal is, lang wachten levert irritaties op bij je bezoekers. Zorg voor een overzichtelijke indeling van je website zodat het voor iedereen duidelijk is wat je bied en hoe je op de pagina met de specifieke info en producten kan komen. Zorg ervoor dat je website 100% responsive is zodat deze zich perfect aanpast naar alle beeldschermformaten. Niet alleen grafisch en kwalitatief, maar ook functioneel voor alle apparaten is van belang voor het genereren van meer conversies. Naast meer conversies levert een zeer gebruiksvriendelijke website ook betere zoekresultaten op, twee vliegen in één klap!

Samengevat: De elementen tot kwalitatieve content

  • Complete en relevante content per pagina
  • Interne links implementeren naar gerelateerde pagina’s.
  • Gebruiksvriendelijke pagina’s maken, voor zowel desktop- als mobiele apparaten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *