Doorschakel-nummers Google Services

Conversies op telefonische oproepen meten

Het meten van conversies is een echte ‘must’ als het gaat om het bijhouden van de resultaten van je campagnes. Logisch, want je wilt natuurlijk weten welke advertenties daadwerkelijk wat opleveren en welke niet / minder.

In sommige gevallen is het erg lastig om conversies te meten. Bijvoorbeeld: Je hebt een fietsenwinkel en adverteert via Google AdWords. Je klanten kunnen zowel online bestellen, als de adresgegevens opzoeken en je telefoonnummer vinden. Veel mensen bestellen een fiets telefonisch, dit wordt dus niet via de website geregistreerd en wordt dus niet direct als conversie gemeten.

In dit geval willen we de ‘bellers’ als conversie meten om zo te kijken welke advertenties daadwerkelijk conversie leveren. Maar hoe doe je dat?

Gratis doorschakel-nummers van Google

Dit probleem is simpelweg op te lossen door een zeer handige en gratis tool van Google. De gratis doorschakel-nummers zorgen ervoor dat ‘telefoontjes’ worden gemeten. Het aantal telefoontjes, afkomstige advertenties, duur van het gesprek et cetera.

Het princiepen is duidelijk, een telefoonnummer dat automatisch verbonden is met uw huidige nummer. Deze optie is tevens ideaal voor als je bedrijf werkt met klantenservices en / of meerdere medewerkers die telefoontjes kunnen opnemen. Als eenmanszaak is het makkelijker om gegevens te noteren, maar als nog neemt deze tool veel kostbare tijd af en houdt nauwkeurig de belangrijke informatie voor het meten van conversies bij.

Meer informatie? Klik hier >>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *